INTRO

basista benda ''Neozbiljni Pesimisti'' (ex. Indiferencija,Fade). "U dogovoru sa Milošem išli smo na izradu kopije Fender fretless jazz basa koristeći za telo i vrat -orah a fretboard -drvo wenge.Gitaru posedujem nekih mesec dana i na prvu loptu se pokazala kao vrlo svirljiv instrument niske akcije i karakteristične boje tona koju prošarani wenge poklanja. Bas je kako svirački tako i vizuelno primamljiv što potvrđuju i brojne kolege muzičari koji su imali priliku da ga probaju. Jednom rečju odličan rad!


Bendovi: World Music Orchestra Tundri, Pop Shot, Plug'N'Play; Aktivno svira Tomisic gitare od 2011. godine, u kom periodu su gitare svojim kvalitetom izrade, zvukom i svirljivošću odlično ispunjavale sve zahteve - kako za live nastupe tako i za studijska snimanja u raznim žanrovima. Svaki put iznova inspirišu da se uzmu u ruke i sviraju. "Što se mene tiče - Tomisic Man Made guitars for life."


sešn basista, svira sa Sergej Ćetkovićem, Anom Stajdohar (veče sa  Ivanom Ivanovićem). Svirao je i sa: Coke Studio Pakistan 6th season, Aleksandra Kovač, Kornelije Kovač, Aleksandra Radović, Milacopezo... "Saradnja tokom izrade moje nove bas gitare sa Tomisic Guitars je bila veliko zadovoljstvo.  Njegova posvećenost kvalitetu i detaljima rezultirala je predivnim instrumentom, koji je napravljen potpuno po mojim specifikacijama. Obožavam taj bass!"

© Copyright by Tomisic guitars 2014.
Share on Facebook
Share on Twitter
Share via e-mail

Basista Del Arno Banda, Di lune blues Banda i Dildo Fun’k.

„Kao i sve dobre stvari, i moja sradnja sa Milošem Tomišićem je došla krajnje slučajno i spontano. Posle 20 godina aktivnog sviranja, shvatio sam da je neoprostivo nemati Precission bass, instrument koji je praktično sinonim za zvuk basss gitare. Miloš je uspeo da napravi instrument koji ne samo da zadovoljava sve aspekte vrhunskog bassa, već i da da svoj lični pečat koji dodatno ističe i unapređuje kvalitet instrumenta. Svirljivost i zvuk  je na najvišem mogućem nivou, pravi je užitak svirati takav bass. Odgovorno mogu stati iza stava da je ovakav instrument na nivou masterbuilt instrumenata mnogo većih i poznatijih  proizvođača. Od momenta kad sam počeo da sviram Tomišić P 42 bass, taj instrument je postao neodvojiv deo mog sistema, bilo da sviram blues, funk ili rege.”


Miloš je uradio neverovatan posao stvarajući ovo predivno remek-delo! Gitara jednostavno peva I to je tesko ne uočiti.Mahagoni telo zajedno sa prelepo finisiranim topom od javora garantuju živahan I rezonantan zvuk, cak I kad nije uključena-unplugged. Impresije svakako idu na nivo izrade i pažnje na najsitnije detalje. Setup gitare je neverovatno dobro odradjen. Vrat iz jednog dela javora obezbedjuje izuzetno laganu svirljivost.Zakrivljena pločica na spoju vrata I tela dozvoljavaju lakši pristup višljim pragovima pa je i sa te strane zahtevnost ispostovana. Ovo je moj prvi Telecaster koji sam naručio kod Tomisic Man Made i daleko najbolja gitara koju ,trenutno, posedujem.  Za sada ne bih mogao da tražim ništa bolje. Hvala Miloše!

Dejan Antović                                                              tmm 14
Igor Letvenčuk                                                              tmm 11
Nenad Karisic                                                                tmm 2
                                                                                      tmm 6
Dragan Tomić                                                         tmm 12 3/4
Marko Cvetković                                                            tmm 12

Pop Shot band

"Bass koji sviram ispunjava sve moje zahteve, kako u live sitacijama tako i u studiju..fantastična svirljivost i prirodan ton i vrhunska izrada su ono što me iznova oduševljava kada god uzmem bass u ruke.."

Gitarista bendova Histera i Loud. Muzikom i gitarama se bavi 20 godina, iz hobija, do sad promenio bar 100 muzičkih/gitarskih pravaca. Nekad se zakleo da neće svirati strata (samo MusicMan, high end Ibanez etc.) sada u ozbiljnoj vezi sa TT15, aka "the Trigg". And if it's a boy they're gonna name him Rodney, after Dave...Utisak: "Custom Shop - napravljena po mojim specifikacijama, konstrukciono brak tradicionalnog i ergonomskog. Zvuči kako dobar RW '60s strat i treba da zvuči, debelo, fokusirano, bez mnogo "stakla" u visokim. Jedna od onih gitara koje mogu sve i koja na svakom pojačalu zvuči dobro..."

(Gitarista benda Kofein i u još nekoliko "off/on projekata", ranije svirao sa mnogo različitih Vojvodjanskih bendova).

"Pošto sam u poslednjih 17. godina promenio oko 100 različitih gitara jer svakoj posle nekog vremena nadjem manu, rešio sam se za ručno pravljenu gitaru po mom ukusu. Kod Tomišić Guitars sam napravio crveni Starcaster-Jaguar hibrid kojim sam prezadovoljan. Ono što bi bila neka vrsta moje preporuke je upravo činjenica da kod Tomišić Guitars možete dobiti upravo ono što ste od kako svirate gitaru želeli, a to je custom instrument napravljen samo za Vas po povoljnoj ceni!".

"Muzikom se bavim preko 20 god od kako sam kao klinac upisao nižu muzičku školu, do sada sam svirao sa preko 15 bendova od kojih su neki Ulični Psi, Damjan od Resnika, Very Heavy S.A.R.S. , Doors Tribute, Pearl jam tribute.... o Tomisic man made gitari koju posedujem mogu reći da je majstor uradio 100% onako kako sam zamislio, ručno motani magneti na mahagoni - maple ploci daju odličan sustejn i ton, karatkerističan za gibson gitare iako je oblik i izgled gitare u Fender stilu,  gitara na nivou skupljih custom shop fendera".

Bendovi: Warlock,Fallen Creation i Zamka za snove

Spoj mahagonija(telo) i javora(vrat) iz jednog dela pružaju veliku versatilnost i ton koji ide od kristalnog klina do izuzetnog drajva pokrivajući širok spektar muzičkih pravaca od bluz i jazz-a do rock i metala. Potpuno je napravljena po mojom specifikacijama i uradjena je perfektno do najsitnijih detalja tako da svaki put kad je ugledam kao da je praznik ponovo.


Boris Sekulovic                                                           tmm 10
Srdjan Djuričić                                                               tmm 9
Branimir Nešković                                                      tmm 15
Filip Banjeglav                                                            tmm 5
Nemanja Velimirović                                                     tmm 7
© Copyright by Tomisic guitars 2015.
Share on Facebook
Share on Twitter
Share via e-mail

Seshn gitarista i diplomirani celista. Audio i mix inzinjer i producent. U svet elektricne gitare sam usao kao i vecina moje generacije - skidajuci jedostavne rifove poznatih rock i heavy bendova. Moja tonska perspektiva se konstantno menjala jer sam imao srece da upoznajem sjajne muzicare i ljude iz raznih muzickih pravaca. Tomisic je jedan od njih. Prvi kontakt sa njegovim instrumentom je dosao preko preporuke par njegovih klijenata i definitvno je bio jedan od onih koji "otvaraju oci". Oduvek sam gajio velike afinitete prema Telecaster-ima i znao sam da bar jedan koji cu posedovati mora biti unikatan. Tu ideju je sa mojim "FatBastard" modelom realizovao na divan nacin i napravio jedan od najzivljih i najekspresivnijih instrumenata koje sam posedovao spajajuci moderne i tradicionalne elemente u dizajnu "Telca" u kombinaciji sa perfektnom odmerenoscu u estetici instrumenta. Svaki put kad mi je pod prstima inspirise me da stvorim nesto novo - sto je i poenta dobrog instrumenta!"


Draško Popović                                                            tmm 17
START INSTRUMENTI KONTAKT GALERIJE MUZIČARI